Presentació

Novetats

Eines per a la cooperació

Propostes d'intervenció

Certificacions

Codesenvol.

Decreixement

Feminisme

Part. ciutadana

Debats i aportacions

Enllaços

 

Propostes d'intervenció

La secció Propostes d'intervenció analitza distints sectors d'actuació i instruments de la cooperació al desenvolupament, centrant-se sobretot en aquells on es perceben debats vius o que presenten un caràcter innovador.

Més enllà del sentit de les propostes d'intervenció com a tendències comuns o, fins i tot, modes, volem rescatar la reflexió sobre la seva capacitat transformadora. Hi ha una única manera d'entendre el comerç just? quines són les implicacions de les relacions creixents entre el sector empresarial i la cooperació al desenvolupament?, ha de ser la cooperació al desenvolupament una eina per frenar processos migratoris? són algunes de les preguntes que animaran la recopilació d'articles i opinions de la secció.

 

 

 

 

 

Català
Castellano

 

"Les ONGD de vocació alternativa podem impulsar amb els nostres mitjans una matriu que articuli, entre altres molts, esforços d'economia popular amb altres de poder local i democràcia participativa; esforços de lluita per l'accés a la terra amb altres de desenvolupament d'agricultura sostenible i cura de la biodiversitat; esforços també d'organització social en la mesura que no concebem els projectes com a espais separats i aliens a les lluites generals (...) La nostra pràctica s'orienta en l'alternativa de caminar cap a un altre desenvolupament". (Manifest "Una Cooperació alternativa per a un altre món possible". Porto Alegre 2002)

Debats sobre desenvolupament és un portal web gestionat pel Col·lectiu d'Estudis sobre Cooperació i Desenvolupament

Disseny: Blanca Cumellas