Presentació

Novetats

Eines per a la cooperació

Propostes d'intervenció

Debats i aportacions

Enllaços

 

Enllaços

La andadura de la cooperación al desarrollo

Aquesta pàgina web, sorgida al novembre de 2005, es defineix pel seu propi equip d'autors com un espai d'anàlisi i opinió “dels entramats, mites i veritats que mouen la cooperació espanyola i els seus actors interessats”. La falta de transparència dels fons estatals dedicats a l'ajuda internacional, la distribució d'aquests fons, el mercat de la captació de socis per part de les ONG i la precarietat laboral o la confiança cega de la població en un sector tan desconegut són alguns dels afers que els seus articles examinen, aportant a més gran quantitat d'enllaços a documentació i notícies d'actualitat.

Quilombo

Quilombo és una revista alternativa sorgida i gestionada per ex-alumnes del màster Globalització, Desenvolupament i Cooperació organitzat per Món-3 (Universitat de Barcelona). La revista s'ofereix com un espai que, des del pensament crític i propositiu, vol obrir fronteres i percepcions, i demostrar que habitem un món desestructurat.

Revista nombre 0
Revista nombre 1
Revista nombre 2
Revista número 3

Diccionario de Acción Humanitaria y Cooperación al Desarrollo

Versió on-line del reconegut diccionari coordinat per Karlos Pérez de Armiño i editat per l'editorial Icaria i l'ONG basca Hegoa en l'any 2000, i que s'ha convertit en un text de referència per a la cooperació espanyola. Els seus articles, escrits per professionals de prestigi, tracten els temes amb rigurosidad i sobrietat, si bé es troben a faltar entrades avui dia imprescindibles en el nostre sector (sensibilització, comunicació per al desenvolupament, incidència política, sobirania alimentària, etc.). El Diccionari està allotjat en la web de Hegoa.

Portal de PREVAL

Pàgina web de PREVAL (Programa per a l'enfortiment de la capacitat regional de seguiment i avaluació dels projectes FIDA per a la reducció de la pobresa rural a Amèrica Llatina i el Carib), especialitzada en Planejament, Seguiment, Avaluació i Sistematització de projectes de cooperació en l'àmbit rural. El portal, dirigit a Llatinoamèrica i el Carib, té versió en castellà i en anglès, i ofereix una àmplia biblioteca on-line sobre aquests temes, així com un ampli directori d'enllaços. PREVAL és un programa de l'agència de les Nacions Unides FIDA (Fundació Internacional per al Desenvolupament Agrari) coordinat des del 2000 per l'ONG peruana DESCO (Centre d'Estudis i Promoció del Desenvolupament).

EUFORIC - Fòrum Europeu sobre Cooperació Internacional

EUFORIC és un fòrum d'intercanvi d'informació i debat sobre cooperació internacional a nivell europeu sorgit en 1995, amb seu a Maastricht, i en el qual participen persones i institucions de diferent procedència: ONGs, consultories, agències estatals, centres de recerca, etc. La seva pàgina web permet estar al dia de les propostes més noves en l'àmbit de la cooperació. Té versió en anglès i en francès.

 

Català
Castellano

 

 

Debats sobre desenvolupament és un portal web gestionat pel Col·lectiu d'Estudis sobre Cooperació i Desenvolupament

Disseny: Blanca Cumellas